Galleri Smalgangen

Keramikk og kunstgalleri i Åsgårdstrand

Anne Kristine Mjelva

Eget verksted siden 1982. Jeg lager det meste innen store veggfat, veggbilder, raku (unika) og brukskunst. Dekor er en viktig faktor i min produksjon.

Jeg har alltid hatt en fasinasjon av det å kunne skape noe utav nesten ingen ting: kun en idè, hender og en klump leire.
Dekor er en vesentlig del av mine arbeider. Det å kunne beherske penseldekor samt spenningen mellom blanke og matte flater, er noe jeg tilstreber. Dette føler jeg virkelig jeg får benyttet på store veggfat, men er vel så spennende å utforske og få til å fungere med 3 dimensjonale former som lysestaker, vaser og bokser. Doble, gjennomhullete boller er også noe jeg bruker mye tid på.Det gir en ny dimensjon og spenning både i form og dekor. Inspirasjon til dekorer, finner jeg gjerne i organiske former i plante- og dyreverdenen samt gjennom geometriske mønstre.
Selve håndverket, det å kunne dreie godt, gode former, både store og små gjenstander, er en viktig del av mine arbeider. Plateteknikker, gjerne i kombinasjon med dreiing, for å kunne oppnå kontraster også i form, er noe jeg også benytter meg av.
Den senere tid, har mine arbeider penset mer og mer inn på objekter som kan brennes i raku-ovn (obvara, horsehair- og “vanlig raku”). Uttrykket gjenstanden får ved den røffe behandlingen ved rakubrenning, fasinerer meg. Spesielt horsehair-raku, gir et uttrykk jeg indentifiserer meg med, samtidig som jeg kan bruke “arven fra pottemakeren” til å dreie gode, enkle former.

Under er noen eksempler:

Humlekopp, Anne Kr. Mjelva

Horsehair raku, Anne Kr. Mjelva

Horsehair raku, Anne Kr. Mjelva

Dobbel bolle, Anne Kr. Mjelva

Dobbel bolle, Anne Kr. MJelva

Rekebolle

Rekebolle med rist, Anne Kr. Mjelva

Raku-boks, Anne Kristine Mjelva

Raku-boks, Anne Kristine Mjelva