Galleri Smalgangen

Keramikk og kunstgalleri i Åsgårdstrand

Utstillinger 2013

 

Åke Berg

6.april – 12. mai

 

 

Ragnar Almèn, Peder K. Bugge,

Roar Jørgensen, Tomas Moss:

«Tangeringer 2013»

1. juni – 21. juli

maleri og foto

Dette er en utstilling hvor 4 billedkunstnere med tilknytning til Åsgårdstrand på hver sin måte tolker Åsgårdstrands kystnære omgivelser for så å komme sammen i samme rom og vise sine tolkninger.

Dette er en «Munch-relatert» utstilling i anledning jubileet «Munch150»

 

 

Astrid Mørland:

 

«Kjære Edvard»

24. august – 6. oktober

   «Kjære Edvard  …I lang tid lå kjolen der. Den var ikke hvit lenger, det kan jeg si deg. Det var som om den gjennomgikk en metamorfose, langsomt forandret den seg til noe annet. Til å begynne med fikk den farge av tang og grønske. Så grodde det langsomt små hvite skjell på den. Det så ut som den skulle få sin skimrende hvithet tilbake.

            Men skulle du sett, etter vinteren lå den der dekket med blåskjell. For et syn!

Jeg så utover det blå vannet, og stranden fylt av blåskjell. Jeg strøk over blåskjellene og løftet opp kjolen. Den var tung. Våt og stiv. Jeg lot den dryppe fra seg, lenge. Da kunne jeg ikke dy meg. Jeg fikk lyst til å prøve den på. Den var litt stiv og uregjerlig. Ikke akkurat et behagelig materiale. Men den passet. Selv om det var vanskelig å bevege seg, ihvertfall til å begynne med.

            Jeg så ut mot steinen som Inger hadde sittet på i fjor sommer.

Det var langt dit, ihvertfall med denne kjolen. Sakte men sikkert gikk jeg skritt for skritt. Etter møysommelig slit sto jeg ved steinen. Da var det bare å prøve å sette seg ned. Det ene skjellet etter det andre knuste under meg, og skar seg inn i huden. ….»

Utdrag av tekst til utstillingen «Kjære Edvard» som også er en «Munch-relatert» utstilling i jubileumsåret 2013